Downloads – Wie is het? Vormen en Kleuren

Download hier het document om van het wel bekende ‘Wie is het?’ spel een leuk peuter spel te maken. Het spel past in de oude versie van het spel. Of het ook in de nieuwere versies past is niet bekend.

Download het document 2x. Lamineer beide bladen en knip uit. Hou 1 set kaartjes apart om samen met de peuter te bekijken, benoemen en te zoeken in het spel. De andere set kaartjes stop je in het spel. Ik haalde de oude kaartjes eruit. Doordat je de nieuwe kaartjes hebt gelamineerd zijn ze stevig genoeg om er zelfstandig in te blijven zitten. Je kunt ook de kaarten ongelamineerd in het spel doen door de kaartjes met plakgum op de oude kaartjes te ‘plakken’.

Spelwijze:
– Neem een klein los kaartje en benoem samen de kleur en vorm
– Laat de peuter nu dezelfde vorm en kleur zoeken in het spel
– Het klepje met de juiste vorm en kleur mag nu naar beneden worden gedaan
– Neem een volgend los kaartje, etc.

Download hier de ‘Wie is het’ kaartjes: Kleur en vorm