Boeken – Thema: Boerderij & Jonge dieren

 • Dribbel naar de boerderij – Eric Hill
 • Wie verstopt zich daar op de boerderij? – Katharina McEwan
 • Op de boerderij met Bobbie – Ruth Wielockx
 • De boerderij van Msui – Lucy Cousins
 • De koe die een ei legde – Andy Cutbill & Russell Ayto
 • Rikki en Mia de kip – Guido van Genechten
 • Dottie’s eieren – Julie Sykes
 • Dottie’s kuikens – Julie Sykes
 • Het lammetje dat een varken is – Pim Lammers
 • Het schaap dat een ei uitbroedde – Gemma Merino
 • Schapen tellen – Hans van der Meer
 • Schaapje, schaapje heb je mooie wol? – Knister
 • De spin die het te druk had – Eric Carle
 • Plons – Martin Waddell
 • Wij hebben er een geitje bij – Marjet Huibers
 • Bobby op de kinderboerderij – Monica Maas
 • Boer Boris – Ted van Lieshout

Eén reactie

 1. […] – Kippenvoer met boerderijdieren:Zorg voor een grote hoeveelheid kippenvoer en leg dit in de ontdekbak op je groep. Voeg boerderijdieren toe. Ook schepjes en bakjes met deksels (waar de dieren in kunnen) kun je toevoegen. Zo ontdekken de kinderen al spelend wat je kunt doen met het voer, de bakjes en de dieren. Classificatie– Dieren sorteren:De grote bak met boerderijdieren gebruik je voor deze activiteit. Sorteer samen de dieren. Welke horen bij elkaar? – Waar wonen de dieren:Download de afbeeldingen uit de blog die ik schreef voor Juf Maike. Kijk samen wat er op de afbeeldingen staat. Welke dieren wonen er? Sorteer de verzameling boerderijdieren van je groep bij de juiste afbeeldingen. Heb je niet zoveel dieren dan kun je ook de afbeeldingen van het memoryspel (zie hieronder) gebruiken.Download hier de woonplekken van de dieren – Memoryspel:Download hieronder het boerderijdieren memoryspel. De kaartjes kun je behalve voor het spel ook gebruiken om mee te sorteren of de andere spelletjes te doen die in deze blog genoemd worden. Bij jonge peuters gebruik je nog niet alle kaartjes om het spel minder lang te maken. Ook kun je ervoor kiezen om de ene helft van de kaarten open te leggen en de andere helft gesloten. Zo kun je samen met de peuter op zoek naar dezelfde afbeelding als het plaatje wat zichtbaar is. Een andere leuke variant is elke kind één kaartje te geven en te laten zeggen welk dier op het kaartje staat. De andere kinderen moeten daarna ook op hun kaartje kijken en roepen als ze hetzelfde kaartje hebben. Download met memoryspel hierTijd– Geboren:Ook dieren zijn eerst baby voor ze groot worden net als mensen. Laat de kinderen een foto van zichzelf als baby meenemen en praat over groot worden en groeien. Kijk samen de filmpjes over pasgeboren dierenKlik hier voor een filmpje over biggetjesKlik hier voor een filmpje van een kuikentjeTaal– Versje:Biggetje, biggetje, daar in de modderHier zit een vlek en daar weer een klodderVuil zijn je pootjes en zwart is je snoetZeg biggetje, biggetje, vindt je moeder dat goed?(Bron onbekend)Dit versje is ook leuk om te combineren met de activiteit waarbij de peuters de varkens in de modder verstoppen.– Woordkaarten: Download de woordkaarten uit de blog die ik maakte voor juf Maike.De woordkaarten kun je gebruiken op verschillende momenten:* De woorden op de kaarten komen ook voor in het boek Dottie’s eieren. Lees het boekvoor en laat de kaarten tijdens het voorlezen zien aan de peuters. Je kunt dit ook doen als je het boek al eerder hebt voorgelezen. Zoek ook knuffels van de dieren erbij en vertel zo het verhaal uit het boek interactief.* Gebruik de kaarten om de dieren te zoeken tussen de plastic boerderijdieren (of de kaartjes uit deze blog) en om mee te sorteren.* Hang de kaarten op bij de thematafel zodat de kinderen ze kunnen bekijken en je met ze erover kunt praten. Download hier de woordkaarten– Boeken:Klik hier voor een lijst met boeken over boerderijdieren. […]

  Like

Reacties zijn gesloten.