Yoga – Thema: Herfst

Hieronder kun je de yogahoudingen downloaden voor het thema herfst.
Hang het document op in je kring en doe de hele week deze houding met de kinderen van je groep. Zo doe je elke week een andere houding. Op het document staat niet de houding, maar een afbeelding van het dier of zoals hier een boom.
Hieronder leg ik uit hoe je de houdingen moet doen.

Boom:
Bij de officiële boomhouding van yoga sta je op één been en houdt je je andere voet tegen  het staande been. Daarbij hou je je handen met de handpalmen tegen elkaar boven je hoofd. Deze houding is voor sommige peuters nog erg moeilijk. Je kunt kiezen om alleen de handen boven het hoofd te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit versje op te zeggen:

Ik ben een boom

Een hele grote boom
En ik sta in het bos
En als het heel hard waait
Laat ik mijn blaadjes los

Laat daarbij de peuters hun voeten stevig op de grond zetten en met herfstblaadjes in hun handen hun armen boven het hoofd strekken. Bij het zinnetje van ‘heel haard waait’ zwaaien de armen boven het hoofd. En bij los laten ze de herfstblaadjes los.

Egel:
Doe net of jullie egels zijn die zich oprollen en hun stekels uitsteken. Zo doen de egeltjes een winterslaap. Adem zo rustig door. Je kunt er ook een spelletje van maken en één kind de egel te laten zijn die slaapt. Op de rug plaats jij net zoveel knijpers als er kinderen zijn (dit zijn dan de stekels van de egel) en dan mogen alle kinderen heel voorzichtig, zonder de egel wakker te maken een stekel van de rug van de egel halen.
Zorg dat alle kinderen een keer aan de beurt komen om egel te zijn.

Spin:
Hurk op de grond en zet plaats de benen ver uit elkaar. Plaats de handen onder de benen door op de grond. Nu staan de handen en de voeten vlak bij elkaar. Kun je nu ook lopen als een spin. (Tip: google op ‘spider kidsyoga’ dan vind je afbeeldingen van de spinhouding)

Uil:
Zit op je hurken. De armen op de rug en de vingers in elkaar gevouwen. Let op dat de rug recht blijft. Schouders laag. Kijk nu over je schouders. Daarna vliegt de uil rustig weg!

Download hier de documenten:
Boom
Egel
Spin
Uil

Eén reactie

  1. […] Kijk hier voor een blog over het boek ‘De spin die het te druk had’ – Kijk hier voor yogakaarten in het thema herfst– Kijk hier voor mijn blog over herfstactiviteiten op jufmaike.nl* Alle foto’s op de […]

    Like

Reacties zijn gesloten.