Boeken – Van top tot teen (Eric Carle)

Mijn boekenkast staat vol met leuke prentenboeken voor peuters.
Ik breng mijn favoriete boeken graag onder jullie aandacht door wat meer over de boeken te vertellen en door wat leuke activiteiten erbij te verzinnen.

Van top tot teen

20190225_085844

De schrijver
Dit boek is geschreven door Eric Carle. Eric Carle heeft dit boek geschreven en geïllustreerd. Hij maakt afbeeldingen door gebruik te maken van een collagetechniek waarbij hij kleine stukjes handgeverfd papier gebruikt. Ik besprak al eerder een boek van Eric Carle ‘De spin die het te druk had’. Lees hier de blog.
Klik hier voor de website van Eric Carle.

Illustraties
De illustraties  in dit boek zijn goed herkenbaar. Het zijn allemaal dieren waarvan de peuters de meeste wel kennen. Erbij staat dan een kind die dezelfde bewegingen maakt als het afgebeelde dier.

Tekst
Het is geen verhalend boek. Het zijn meer dieren die een beweging maken waarbij de tekst ‘Kun jij dat ook?’ steeds herhaald wordt.

Geschikt voor peuters?
Dit boek is super voor peuters! Het nodigt uit om samen te bewegen en de dieren uit het boek na te doen.

Bijzonder
Dat je, in plaats van stil te zitten en voor te lezen, lekker kunt bewegen als de dieren.

Interactief voorlezen
Is dit boek geschikt voor interactief voorlezen? Ja. Je kunt de dieren allemaal zelf na doen. Stil zitten bij dit boek kan eigenlijk niet. Misschien leuk om van de dieren uit het boek kleine versies (bijv. knuffels) en dan niet uit het boek maar door middel van de knuffels te gaan bewegen.

Leuke activiteiten voor bij dit boek
Wordt aan gewerkt!