Liedjes – Thema: Herfst

autumn-1649362_1920


Herfst wat heb je te koop
Herfst, herfst wat heb je te koop
Duizend kilo bladeren op een hoop
Zakken vol met wind
Ja mijn kind
Weet niet of jij dat aardig vindt
(Muziek en tekst: H. Broekhuizen)

Hoor de wind eens waaien
Hoor de wind eens waaien, hoei, hoei, hoei
Zie de bomen zwaaien, oei, oei, oei
Ga niet zo te keer
Jij lastige meneer
Ik blijf lekker binnen
Wat een lelijk weer
(Tekst en muziek: H. Broekhuizen)

Tikketakke regen
Tik-ke-ta-ke-re-gen
Tik tak op het dak
Tik-ke-ta-ke-re-gen
Op de wegen
Plens, plens plas plas plas
Druppeltjes op mijn regenjas
(Tekst en muziek: H. Broekhuizen)

Spetter spetter nat
Spetter spetter nat
Ik wordt klets kledder nat
Ik huppel in de regen
Daar kan ik wel tegen
Spetter spetter nat
Ik wordt klets kledder nat

Pak je laarzen
Pak je laarzen, pak je jas
Moeder breit een wollen das
Loop maar in de regen, loop maar in de wind
Klap in je handen, mijn lieve kind
(Tekst en muziek: T. Zaat)

Kastanjes aan de bomen
Zie je de kastanjes aan de bomen
Zie je alle eikels op het mos
Nu is het herfst de bladeren vallen
Nu is het herfst in ieder bos
(Tekst en muziek: H. Broekhuizen)

Van sommige liedjes heb ik niet kunnen vinden of er een persoon is die de copyright/rechten over dit liedje heeft. Mocht iemand hier een liedje zien die van zijn/haar hand is, stuur mij dan een bericht (Yvonne, 9 augustus 2019)

 

 

Eén reactie

  1. […] Muziek– Oefen het liedje ‘Het is herfst en het roze varken’en zing het met de peuters. Zorg voor een kleine bezem en wat blaadjes om zo steeds een andere peuter het varkentje te laten spelen. Als je in ‘Het Huis’ ook zorgt voor blaadjes en een bezem kunnen ze daar het liedje nadoen.– Kijk hier voor meer liedjes over de herfstLiedjes over de herfst […]

    Like

Reacties zijn gesloten.