Downloads – Planning oudergesprekken ontwikkeling

Alle kinderen op de peuterspeelzaal verdelen wij nadat we hebben doorgekregen wanneer ze starten bij ons op de peuterspeelzaal. De peuterspeelzaalleidster heeft dan mentorkinderen. Voor die kinderen plannen we een huisbezoek (voor de start op de peuterspeelzaal) en voeren we oudergesprekken. Deze gesprekken vinden plaats ca. 2 maanden na binnenkomst, met 3 jaar en met 3 jaar en 10 maanden. En als het nodig is natuurlijk ook tussendoor. Om de vaste gespreksmomenten niet te vergeten en om ook op tijd de gesprekken voor te bereiden (door de formulieren die we daarvoor gebruiken in te vullen) zocht ik al een tijd naar een geschikte manier.

Ik maakte een formulier waarbij de kinderen willekeurig ingevuld kunnen worden en
je per kind kunt aangeven in welke maand en welk jaar je gesprekken moet voeren.
Ik vul daar zelf in: T (het gesprek ca. 2 maanden na binnenkomst waarbij ik de afgenomen snel taaltoets bespreek), 3 (voor het 3 jaar gesprek) en 4 (voor het 3 jaar en 10 maanden gesprek. Als je met ouders afspreekt om een tussentijds nog een gesprek in te plannen kun je dat ook invullen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is aan het begin van de maand in de kolom van die maand te kijken en dan kun je verticaal zien met welke ouders je een gesprek moet inplannen en kun je ook een start maken in het voorbereiden van de gesprekken.

Een afgehandeld gesprek kun je dan inkleuren zodat je duidelijk kunt zien waar je staat in de planning.

Komt er een nieuw kindje kun je eenvoudig weer de gesprekken voor de komende jaren inplannen.

Hieronder vind je de meest recente versie (Versie 06-21)
Dit document is bruikbaar tot juli 2024 (de komende drie schooljaren)
De afbeelding hieronder is van een oudere versie van het nu te downloaden document.

Todolist mentorkinderen (Versie 06-21

todolist 01-2019